Станислава Цветкова Анна Вескова практикува Хоопонопоно от 2012 г. Била е

...
Станислава Цветкова Анна Вескова практикува Хоопонопоно от 2012 г. Била е
Коментари Харесай

Хоопонопоно - вълшебството на думите

Станислава Цветкова
Анна Вескова практикува Хоопонопоно от 2012 г. Била е на няколко семинара в Ирландия и Чехия, а от известно време е и помощник на семинарите в Ирландия. 
Опитвах се да се свържа с Анна повече от половин година. И опитите бяха безуспешни. Така в един миг се стигна до срещата ни на 25 декември 2016 година. А аз едвам през днешния ден, толкоз месеци по-късно, сядам пред белия лист, за да пиша за нея. Хронологията на събитията си има разумна причина (поне за нас). И това е ХООПОНОПОНО. Но дано стартираме малко по-отдалеч…
Хоопонопоно е антична хавайска техника, която дава опция да се оправим с всяка нехармонична обстановка в живота ни – от спорове със фамилията и на работното място, до заболявания и несполуки. Хоопонопоно е способ за реализиране на благоденствие, здраве, нравствен мир и всичко, за което мечтаете. Звучи необикновено, само че е реалност. Пълната история на техниката можете да прочетете в книгата „ Абсолютна волност " от Джо Витале и доктор Хю Лен. 
Не може да съществува болница, в случай че няма заболели
Историята в резюме: доктор Хю Лен е назначен в психиатрична болница, която се отличава с голям % на тежко болните, мощна експанзия, осезаема отрицателна сила. Персоналът не се усеща добре, по тази причина непрекъснато напуща, има произшествия. Никой не желае да работи там. Хю Лен ползва античната хавайска техника по отношение на болните. Как се случва това, и то без да организира срещи, съвещания и лекуване с никого? Много простичко… Взема в ръце досието на всеки болен, вниква в заболяването му – по този начин, че да я изживее като част от него самия, поемайки отговорност за появилото се събитие в живота на болния. И посредством няколко елементарни думи, ориентирани към заболяването вътре в него и към Божествената мощ, той за 3 години реализира невероятни резултати.
Пациентите се изцеляват като по знамение. Персоналът остава да работи на драго сърце и наслада. В един миг даже се постанова съкращаване на чиновниците, тъй като към този момент няма заболели. А най-после – затварят болничното заведение, тъй като не са останали пациенти. И, да! Наистина е толкоз просто, колкото звучи! Защото, когато изцелиш казуса вътре в себе си, изцеляваш и неговото проявяване в „ другия ". Всички споделяме едно общо схващане. Буквално. Именно тази техника се назовава Хоопонопоно. Всичко се показва в вдишване на 100% отговорност за казуса, прозрение в него, изчистване на заложените в нас стратегии от предишното и повторение на следните „ вълшебни “ думи:
Съжалявам. Моля те, елементарни ми. Обичам те. Благодаря ти.


И така… Причината, заради която с Ани се видяхме след толкоз време и повода за какво срещата ни се придвижва върху белия лист едвам в този момент, и двете с нея си обясняваме точно с Хоопонопоно. Имало е някаква стратегия, която е пречела това да се случи. Оказва се, че и двете сме „ чистили " обстановката много време и по този начин се стигна досега, когато бяхме подготвени за срещата. 
Първоначалната концепция беше да създадем изявление, да ѝ задавам въпроси. В Хоопонопоно се споделя, че когато има някакъв въпрос, там има и някаква стратегия. И, както можете да си визиите, с Ани толкоз бяхме „ изчистили " пространството и срещата ни, че не се появиха никакви въпроси. Нито един. Ето за какво я помолих да показа какво за нея съставлява тази техника.
„ Хоопонопоно е усещане и всичко е въпрос на процедура. Най-важното е хората да поемат отговорност. Аз не мога да науча някого на нещо или да трансформира някого. Нашето схващане е част от цялото на Аза и няма по какъв начин да надвива над останалото. Занимавам се с тази процедура от 2012 година Тази техника сама ме откри и то по доста очевиден метод. Появи се в живота ми в точния миг. Започнах да упражнявам, изникваха доста въпроси, свързани с това дали го върша по верния метод. И по-късно бе доста прелестно да схвана, че в действителност няма съответен верен метод. Всичко е въпрос на вътрешно усещане и чувство ", споделя Ани.
За нея Хоопонопоно безусловно значи „ да постъпиш вярно " или „ да коригираш грешката ". 
„ Грешките или проблемите - това е памет, насъбрана в подсъзнанието през поколенията от началото на сътворението на света до през днешния ден. Или, в случай че вярвате в тях – от минали прераждания. Чрез тази техника ние се освобождаваме от тази насъбрана памет и изживяваме това, което сме – съвършени, каквито сме основани от Божествения основател. И когато се докоснем до тази техника, започваме да следим какво се случва и си даваме сметка, че доста обстановки се повтарят като на лента, като филм. Дори да сменяме хора, градове – обстановката се повтаря. Идеята на тази техника е, че посредством нея можем да се освободим от тези насъбрани връзки ", добавя Ани. 
Хоопонопоно ни подтиква да поемем 100% отговорност. Всеки човек е наше отражение. Без значение дали ни харесва, или не, той е отражение на нашите стратегии и на паметта. Първата стъпка е да приемем, че ние сме в основата на всичко. Да задействаме изчистването посредством инструмента на „ вълшебните “ думи – ОБИЧАМ ТЕ, СЪЖАЛЯВАМ, МОЛЯ ТЕ, ПРОСТИ МИ, БЛАГОДАРЯ ТИ – и да си зададем въпроса: „ Какво не е наред в мен, с цел да ми се случва това? ". 
Това, което ни носи Хоопонопоно, е освобождение от потребността да сме прави. Започваме да одобряваме хората към нас и проблематичните обстановки по-леко.  „ Това не се случва за седмица или месец процедура. Всеки би трябвало да прави избори и да стои зад тях. И даже да виждаме, че някой ще направи неточност, ние виждаме единствено част от пъзела, само че не и цялата картина. Нашето съзнанието не може да усвои цялата информация, която се съдържа в подсъзнанието ", споделя Ани.
Истината е, че Хоопонопоно ни учи по какъв начин да живеем в сегашния миг. Учи ни, че в действителност сегашният миг е резултат от предишното. За това дано поемем отговорност за всичко, което ни се случва – положително или неприятно. Нека помним, че постоянно имаме избор да променим обстановката, да излекуваме тялото и душата, да „ почистим " кармата си от стратегиите, които сами сме основали, или които носим от предците ни. 
Ние живеем тук и в този момент.  Обичайте се. Простете си. Благодарете си. 
За свършек желая да прибавя молитвата на Морна, хавайски Хоопонопоно изцелител: „ Божествени основатели, татко, майка, наследник като едно... Ако аз, моето семейство, родственици и предшественици сме обидили теб, твоите родственици и предшественици с мисъл, дума, дейности или каузи от началото на нашето битие до през днешния ден, ние молим за твоята амнистия... Нека тя почисти, пречисти, освободи и отстрани всички негативни мемоари, блокажи, сили и трептения и дано преобразува тези нежелани сили в чиста светлина... И да стане съгласно думите ми. "
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР